Home / Czytelnia / Z ostatniej chwili / Personalia / Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Z początkiem marca br. struktury techniczno-handlowe ABC/Allied Pressroom Products Europe zasilił Krzysztof Malec, który objął w firmie stanowisko Sales Executive. Odpowiada za sprzedaż produktów i obsługę polskich klientów z segmentu arkuszowego i zwojowego druku offsetowego.

Krzysztof Malec jest związany z branżą poligraficzną od 1997 roku, kiedy to objął stanowisko kierownika działu poligrafii w firmie Kodak Polska (wcześniej przez sześć lat pracował w jej warszawskim przedstawicielstwie). W latach 1998-2002 był dyrektorem generalnym Kodak Polychrome Graphics (KPG) Poland, a następnie - przez rok – dyrektorem handlowym w polskim oddziale Sun Chemical odpowiedzialnym za produkty KPG. W roku 2003 rozpoczął pracę w firmie Grafikus-Systemy Graficzne, gdzie pełnił funkcje dyrektora handlowego, a następnie – od 2006 – dyrektora ds. zakupów. W latach 2008-2018 odpowiadał za sprzedaż materiałów eksploatacyjnych w Heidelberg Polska.

Drodzy Czytelnicy! Wygląda na to, że nareszcie przyszła wiosna. W związku z tym nasza redakcja wrzuca szósty bieg. Już niedługo trafi do Was numer kwietniowy „Świata DRUKU”, a tymczasem chcielibyśmy zaprosić wszystkich chętnych do współtworzenia wydania majowego!

W dniach 17 i 18 kwietnia czekamy na Państwa na targach Packaging Innovations w warszawskim Centrum EXPO XXI. Stoisko C2, na które serdecznie zapraszamy, obfituje w pozytywną energię i... numery "Świata DRUKU" :)

„W ostatniej dekadzie zaszła bardzo duża zmiana w podejściu detalistów do marki własnej. Stała się ona jednym z centralnych elementów strategii rynkowej sieci handlowych oraz głównym wyznacznikiem ich pozycji na rynku” – pisze Joanna Kwiczor, ekspertka z branży retail i FMCG. Z jej ciekawego artykułu dowiedzą się Państwo, jakie kroki podejmują duże sieci handlowe, by za pomocą marek własnych zdominować rynek FMCG.