Home / Czytelnia / Z ostatniej chwili / Personalia / Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Z początkiem marca br. struktury techniczno-handlowe ABC/Allied Pressroom Products Europe zasilił Krzysztof Malec, który objął w firmie stanowisko Sales Executive. Odpowiada za sprzedaż produktów i obsługę polskich klientów z segmentu arkuszowego i zwojowego druku offsetowego.

Krzysztof Malec jest związany z branżą poligraficzną od 1997 roku, kiedy to objął stanowisko kierownika działu poligrafii w firmie Kodak Polska (wcześniej przez sześć lat pracował w jej warszawskim przedstawicielstwie). W latach 1998-2002 był dyrektorem generalnym Kodak Polychrome Graphics (KPG) Poland, a następnie - przez rok – dyrektorem handlowym w polskim oddziale Sun Chemical odpowiedzialnym za produkty KPG. W roku 2003 rozpoczął pracę w firmie Grafikus-Systemy Graficzne, gdzie pełnił funkcje dyrektora handlowego, a następnie – od 2006 – dyrektora ds. zakupów. W latach 2008-2018 odpowiadał za sprzedaż materiałów eksploatacyjnych w Heidelberg Polska.

Lato za pasem, najwyższa pora przygotować dla Państwa interesującą lekturę. W lipcowo-sierpniowym wydaniu „Świata DRUKU” napiszemy m.in. o druku cyfrowym w małym formacie, rozwiązaniach dla wielkiego formatu, druku na tekstyliach, komunikacji wizualnej i druku dla rynku reklamy, marketingu w poligrafii, rynku reklamy w Polsce, upominkach reklamowych i nowoczesnym dziale DTP. Jest to wydanie przygotowywane na targi FestiwalDruku.pl i będzie ono tam bezpłatnie dystrybuowane. Zachęcamy do przesyłania informacji prasowych, zwłaszcza wystawców Festiwalu prosimy o przesyłanie targowych zapowiedzi.

Pełną parą przygotowujemy się do kolejnego, bardzo ważnego dla nas wydarzenia. Wydawnictwo Polski Drukarz sp. z o.o. i miesięcznik „Świat DRUKU” działają na polskim rynku poligraficznym już od 25 lat. Uroczyście uczcimy ten jubileusz 5 września br. w Teatrze im. S. Jaracza w Łodzi przy ul. Kilińskiego 45, podczas konferencji „Poligrafia wczoraj, dziś i jutro”. Jednak zanim się spotkamy, oddamy w Państwa ręce specjalne polsko-angielskie wydanie „Świata DRUKU”, również zatytułowane „Poligrafia wczoraj, dziś i jutro”.

Szanowni Państwo,

serdecznie dziękujemy za liczny udział w tegorocznej, siódmej już edycji konferencji „Tektura falista – najnowsze technologie”, zorganizowanej przez nasze wydawnictwo. Mamy nadzieję, że wyjechali Państwo z Trzebawia bogatsi o wiedzę i nowe doświadczenia. Liczymy, że za rok spotkamy się w podobnym, a nawet większym gronie. Podziękowania kierujemy także do patronów konferencji – Instytutu Papiernictwa i Poligrafii Politechniki Łódzkiej i Polskiej Izby Opakowań – oraz jej współorganizatorów, firm: EFI, Esko, Koenig & Bauer, SCORPIO, Siegwerk, X-Rite. Na relację z wydarzenia zapraszamy do wrześniowego wydania „Świata DRUKU”.