Home / Czytelnia / Z ostatniej chwili / Personalia / Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Krzysztof Malec w ABC/Allied Pressroom Products Europe

Z początkiem marca br. struktury techniczno-handlowe ABC/Allied Pressroom Products Europe zasilił Krzysztof Malec, który objął w firmie stanowisko Sales Executive. Odpowiada za sprzedaż produktów i obsługę polskich klientów z segmentu arkuszowego i zwojowego druku offsetowego.

Krzysztof Malec jest związany z branżą poligraficzną od 1997 roku, kiedy to objął stanowisko kierownika działu poligrafii w firmie Kodak Polska (wcześniej przez sześć lat pracował w jej warszawskim przedstawicielstwie). W latach 1998-2002 był dyrektorem generalnym Kodak Polychrome Graphics (KPG) Poland, a następnie - przez rok – dyrektorem handlowym w polskim oddziale Sun Chemical odpowiedzialnym za produkty KPG. W roku 2003 rozpoczął pracę w firmie Grafikus-Systemy Graficzne, gdzie pełnił funkcje dyrektora handlowego, a następnie – od 2006 – dyrektora ds. zakupów. W latach 2008-2018 odpowiadał za sprzedaż materiałów eksploatacyjnych w Heidelberg Polska.

Reprograf wraz firmą X-Rite organizuje w dniach 24–25 października w Łodzi w hotelu Iness spotkanie poświęcone tematyce pomiaru i kontroli barwy. Skierowane jest ono przede wszystkim do przedstawicieli wszystkich dziedzin branży poligraficznej: od offsetu, przez druk opakowań, aż po druk wielkoformatowy.

Październikowy numer „Świata DRUKU” jest już w drukarni, a my intensywnie pracujemy nad kolejnym wydaniem naszego magazynu, do którego współtworzenia Państwa zachęcamy. Co znajdzie się w listopadowym wydaniu?

Głównymi tematami będą: urządzenia i materiały do wytwarzania form drukowych, usługowe przygotowalnie form drukowych, zarządzanie barwą, standaryzacja, proofing, kontrola jakości, Web-to-Print, software, a także rozwiązania do korespondencji masowej, faktoring i leasing dla branży poligraficznej, automatyzacja procesów produkcyjnych i projektowanie opakowań klasy premium.

Intrograf Lublin, producent opakowań kartonowych i ulotek dla przemysłu farmaceutycznego, kosmetycznego i FMCG, świętuje 21-lecie powstania spółki i wkracza w nowy etap rozwoju, inwestując aż 25 mln zł w nowe technologie. Z tej okazji 19 października br. odbędzie się Dzień Otwarty w fabryce Intrografu przy ul. Vetterów w Lublinie.