Home / Czytelnia / Z ostatniej chwili / Personalia / Zmiany personalne w firmie ABC/Allied Pressroom Products Europe

Zmiany personalne w firmie ABC/Allied Pressroom Products Europe

W ostatnim czasie w firmie ABC/Allied Pressroom Products Europe sp. z o.o. – która odpowiada za działalność grupy ABC/Allied na rynkach Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej – zaszły zmiany personalne. Do kierowanego przez Konrada Lewandowskiego zespołu dołączyli: Paweł Kosiacki, który objął stanowisko koordynatora ds. wdrożeń, oraz Michał Brzychcyk i Tomasz Reczka, którzy wzmocnili dział handlowy.

Mówi Konrad Lewandowski, pełniący funkcję Area Manager Europe i odpowiedzialny zarówno za funkcjonowanie polskiego „przyczółka”, jak też za sprzedaż na całym rynku europejskim w firmie ABC/Allied Pressroom Products: „Ostatnie działania w Polsce i poza nią wymusiły na nas wzmocnienie struktur techniczno-handlowych. Uruchomienie produkcji buforów w naszym kraju, stałe poszerzanie portfolio produktów, rozbudowa warszawskiego magazynu oraz wejście na ważne dla nas rynki szybkiego wzrostu spowodowały potrzebę zatrudnienia dodatkowych osób”.
Paweł Kosiacki, pełniący funkcję koordynatora ds. wdrożeń, jest związany z branżą poligraficzną od kilkunastu lat. Był w ciągu tego czasu związany z takimi firmami jak: RR Donnelley, Norske Skog, Xerox Polska czy Océ Poland.
Do działu handlowego ABC/Allied Pressroom Products Europe dołączył również Michał Brzychcyk. Związany z rynkiem poligraficznym od kilku lat; ostatnio pracował w firmach zajmujących się dystrybucją papieru i jego logistyką. Ostatnie wzmocnienie to Tomasz Reczka – przez ostatnie cztery lata związany z firmą DruckChemie Polska. W ABC/Allied Pressroom Products Europe objął stanowisko handlowca. Obaj nowi pracownicy zajmują się sprzedażą środków chemicznych ABC/Allied na rynku polskim.
Warto wspomnieć również, że od kilku miesięcy za działania handlowe na rynkach Ukrainy, Rosji, Białorusi, Armenii, Azerbejdżanu, Uzbekistanu, Kazachstanu i Gruzji odpowiada Roman Chervinchak. Funkcję Logistic Manager, który odpowiada za obsługę klientów i logistykę, pełni Katarzyna Warulik.
„Jestem przekonany, że wszyscy nowi pracownicy naszego przebudowanego zespołu techniczno-handlowego będą z zaangażowaniem obsługiwać polskich i europejskich klientów ABC/Allied Pressroom Products Europe – mówi Konrad Lewandowski. – A z ich doświadczeń skorzystają także nasi koledzy z USA, Chin czy dwóch nowo utworzonych spółek joint-venture – ABC Matkim z siedzibą w Turcji i ABC India. Nasza firma rozwija się bardzo dynamicznie w skali globalnej i dynamika ta nie omija także polskiego rynku. Mamy nadzieję, że o najwyższej jakości produktów oferowanych przez ABC/Allied Pressroom Products Europe już wkrótce przekonają się kolejne drukarnie offsetowe z Polski i innych krajów europejskich”.

QuadGraphics: Przedstawiciele firm ABC/Allied Pressroom Products Europe i Matkim przed drukarnią QuadGraphics w Wyszkowie

Stowarzyszenie FESPA poinformowało, że przeniesiona z marca br. na październik tegoroczna edycja FESPA Global Print Expo oraz towarzyszących im targów European Sign Expo and Sportswear Pro w Madrycie nie odbędzie się. Ryzyko związane z pandemią covid-19 jest zbyt duże, a sytuacja gospodarcza w wielu krajach nie ustabilizowała się dostatecznie, by można było myśleć o organizacji tak dużej imprezy. Kolejna zapowiadana data to 9–12 marca 2021 r. Zmieni się również miejsce targów – po kilku latach branża wróci do Amsterdamu, do RAI Exhibition Centre.

Intensywnie pracujemy nad kolejnym, lipcowo-sierpniowym wydaniem „Świata DRUKU”, do którego współtworzenia serdecznie Państwa zapraszamy. Tradycyjnie powrócimy w nim do tematyki druku mało- i wielkoformatowego, druku na żądanie, druku na tekstyliach, upominków reklamowych. Coś dla siebie znajdą także miłośnicy sitodruku, druku sublimacyjnego i tampondruku. Omówimy również najnowsze trendy na rynku upominków reklamowych. Wydanie to będzie wraz z nami obecne na targach FestiwalDruku.pl (9–10.09) oraz w Madrycie na targach FESPA Global Print Expo (6–8.10).

Letniemu wydaniu „Świata DRUKU” będzie towarzyszyć specjalny dodatek pt.: „Opakowania i etykiety XXI wieku – zrównoważone, funkcjonalne, bezpieczne, piękne”. Znajdą się w nim informacje o technologiach, maszynach, materiałach, które pomogą rozruszać biznesy po koronawirusowym szoku. Publikacja ta będzie dostępna podczas wydarzeń, w których weźmiemy udział, przynajmniej do końca tego roku. Pierwsze z nich to: FestiwalDruku.pl, Forum Fleksograficzne PIF (14–15.09), Konferencja „Tektura falista – najnowsze technologie” (24–25.09), jak również targi Packaging Innovations (24–25.09).

Niemiecki gigant Koenig & Bauer skorzystał z dobrodziejstw internetu i możliwości transmisji na żywo. W dniach 16–26 czerwca br., czyli w pierwotnym terminie targów drupa, firma zaprosiła do swojego nowego centrum demonstracyjnego w Radebeul na prezentacje nowości ze swojego portfolio. Byliśmy więc świadkami światowej premiery nowej generacji maszyn Rapida, prezentacji najnowszych rozwiązań do zwojowego druku cyfrowego i zadruku tektury falistej, druku opakowaniowego, transakcyjnego, zabezpieczonego, druku na metalu i szkle, systemów workflow oraz cyfrowych usług serwisowych.

*Informacje o modułach reklamowych do zestawień tematycznych:

Moduły reklamowe do zestawień przygotowywane przez nasze zewnętrzne studio graficzne (w wym. 180 x 40 mm), w oparciu o przesłane do nas w tym celu następujące materiały Klienta:
- logotyp w rozdzielczości 300 dpi (formaty: AI, CDR, EPS, JPEG, PDF lub TIFF)
- nazwa firmy wraz z formą prawną
- adres: ulica, numer, kod pocztowy, miejscowość
- jeden numer telefonu i jeden numer faksu
- jeden adres e-mail i jeden adres strony www
- opis działalności do 600 znaków ze spacjami.

Moduły są przesyłane do Klienta przed drukiem w celu akceptacji.

W cenie modułu zawarta jest jedna poprawka Klienta i wszelkie korekty ewentualnych błędów zawinionych przez naszą redakcję lub studio graficzne.

Dodatkowe zmiany treści są dodatkowo płatne, uzależnione od czasu pracy studia.